Sander dekker heeft op maandag 12 september een promotiebeurs voor leraren uitgereikt aan promovendus Rob Kroes van het Instituut voor Biodiversiteit en Ecosysteem Dynamica (UvA-IBED). Rob ontving zijn beurs op Gymnasium Haganum in Den Haag.

img_2772

Naast zijn promotie is Rob ook biologieleraar op een middelbare school.De promotiebeurs voor leraren is een middel van NWO om leraren onderzoekservaring op te laten doen en om de kwaliteit van het onderwijs te verbeteren.  Leraren in het middelbaar onderwijs ontvangen een beurs zodat de school hen vijf jaar lang twee dagen per week kunnen vervangen. Promoverende leraren moeten ook de aansluiting tussen universiteiten en scholen versterken.

In totaal kende NWO in deze aanvraagronde 20 promotiebeurzen toe. Kersverse promovendus Kroes was een van de twee laureaten die tijdens de uitreiking zijn onderzoeksvoorstel mocht presenteren  aan de staatssecretaris.

Het onderzoek richt zich op de migratie van vissen in het Markermeer. Hij wil weten welke invloed de belemmering van vismigratie heeft op de ecologie in het Markermeer. Binnenkort plaatsen we hier meer informatie over het onderzoek.

img_2769

Rob Kroes geeft een presentatie over het Markermeer onderzoek in aanwezigheid van de staatssecretaris Sander Dekker en NWO bestuurslid Franciska de Jong.

Advertentie