Onderzoeksschip R.V. Dreissena

IMG_6108R.V. is de internationale afkorting van ‘Research Vessel’, en geeft aan met welk doel het schip rondvaart. Dreissena is een geslacht van mosseltjes uit de familie van de Dreissenidae. Tot dit geslacht behoren onder andere de driehoeksmossel (Dreissena polymorpha) en de quaggamossel (Dreissena bugensis). Deze twee mossels spelen een zeer belangrijke sleutelrol in de veranderende ecologie van het Markermeer.
Een goed uitgerust onderzoeksschip stelt ons in staat het hele jaar door op ecologisch relevante locaties in het Markermeer monsters te verzamelen en metingen te verrichten. Hiertoe is de boot ook speciaal uitgerust met allerlei specialistische meet- en monsterapparatuur. Binnenkort verschijnt op deze pagina een compleet overzicht van de technische uitrusting van dit schip.

Alleen dankzij onze sponsoren!

De bouw en inrichting van ons onderzoekschip is mogelijk gemaakt dankzij belangrijke bijdragen en medewerking van het Amsterdams Universiteitsfonds, Stichting het Blauwe hart, alle deelnemers aan het zwemevent rond Pampus, het Wetenschapsknooppunt, Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier, Waternet, Rijkswaterstaat, Stormer Marine workboats, Raymarine, Waygroup-Technautic, Humminbird, Bynolyt, Maritech, Dekker Watersport Zaandam, SeaBed, NewSealDeals, Amsterdam Water Science, Gemeente Edam-Volendam, Bataviahaven Lelystad,  RDG reclame en natuurlijk al onze particuliere crowdfunders!

sponsors

Advertenties
%d bloggers liken dit: